Μετρονόμος


Μετρονόμος
Γενικά

Με τα φαινόμενα εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το Διαδίκτυο συνεχώς να εντείνονται, ο Μετρονόμος δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερβολικής χρήσης του υπολογιστή από τα παιδιά.

Μπορείτε να καθορίσετε ημερήσια όρια ή/και να δημιουργήσετε εβδομαδιαίο πρόγραμμα που να περιορίζει τη λειτουργία του υπολογιστή και τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

  • Πανεύκολος στην εγκατάσταση και τη χρήση του, ακόμα και από αρχάριους χρήστες, χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις.
  • Πλήρως ελληνικό περιβάλλον, χωρίς δυσνόητες ορολογίες.
  • Μοντέρνα και “καθαρή” εμφάνιση, με ευδιάκριτα στοιχεία.
  • Ελαφρύς, ιδανικός ακόμη και για παλαιότερους υπολογιστές.
  • Με υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε τον Μετρονόμο για όλα τα νεαρά μέλη της οικογένειάς σας, σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Δείτε πως…

Έστω ότι ο “Μπαμπάς” εγκαθιστά τον Μετρονόμο. Έτσι το εικονίδιό του θα τοποθετηθεί στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης:

Κάνοντας κλικ σε αυτό, ή στο εικονίδιο που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια εργασίας, θα εμφανιστεί το κεντρικό του παράθυρο:

Για να καθορίσει ο “Μπαμπάς” τις ώρες που θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ο “Νικολάκης”, κάνει κλικ στο κουμπί Διαχείριση:

Ο Μετρονόμος θα ζητήσει τον κωδικό ασφαλείας που τον ορίζετε μέσα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος:

Εμφανίζεται το παράθυρο του διαχειριστή, όπου φαίνονται οι χρήστες του υπολογιστή:

Ο “Μπαμπάς” επιλέγει τον “Νικολάκη” και πατάει το κουμπί Κανόνες.
Έτσι εμφανίζεται το παράθυρο ορισμού των κανόνων χρήσης:

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την παραπάνω εικόνα, ο “Νικολάκης” τις Τρίτες μπορεί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για 1 ώρα, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κάποια από τις δύο επιτρεπόμενες περιόδους, 15:00-16:00 και 18:00-20:00. Την ώρα αυτή που δικαιούται μπορεί να την εξαντλήσει και τμηματικά.
Η επεξεργασία των κανόνων γίνεται μέσω απλών στη χρήση τους διαλόγων:

Έτσι, με αυτόν τον απλό τρόπο, όταν ο “Νικολάκης” συνδεθεί στον υπολογιστή ο Μετρονόμος θα έχει τη μορφή:

Όταν ο διαθέσιμος χρόνος πλησιάζει στο τέλος του ο Μετρονόμος θα ενημερώνει τον “Νικολάκη” με οπτικές υπενθυμίσεις, αλλά και ηχητικά μηνύματα με ομιλία στα ελληνικά:

Μόλις ο επιτρεπόμενος χρόνος εξαντληθεί, ο Μετρονόμος θα αποσυνδέσει αυτόματα το λογαριασμό του “Νικολάκη” και θα κάνει το ίδιο κάθε φορά που θα προσπαθεί να ξανασυνδεθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η εφαρμογή που βλέπει ο ”Νικολάκης” χρησιμοποιείται απλώς για να τον ενημερώνει για τον υπολειπόμενο χρόνο. Ακόμα και αν την τερματίσει, ο Μετρονόμος θα συνεχίσει να εκτελείται στο παρασκήνιο και οι περιοριστικοί κανόνες θα εφαρμοστούν κανονικά.

Μετρονόμος – Γενικά
Επόμενο: Διαχείριση κουπονιών >