ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΩ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
ΑΚΕΡΑΙΕΣ: TIMES,Ι,J
ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ: MESSAGE
ΑΡΧΗ
ΓΡΑΨΕ 'ΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ:'
ΔΙΑΒΑΣΕ MESSAGE
ΓΡΑΨΕ 'ΔΩΣΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ:'
ΔΙΑΒΑΣΕ TIMES
ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ TIMES
ΓΡΑΨΕ MESSAGE
ΓΙΑ J ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 1000000 !ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ J ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΕΣ!
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ !Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ "ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗ ΡΟΗ
ΚΑΘΑΡΙΣΕ_ΟΘΟΝΗ !ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΒΟΣΒΗΜΑ ΤΟΥ
ΓΙΑ J ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 1000000 !ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ !ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ...
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
(Ο παραπανω κωδικας ειναι ακριβως ο ιδιος με αυτον του spank απλα μειωσα τον αριθμο των επαναληψεων, γιατι ηταν υπερβολικα αργα για το δικο μου συστημα...
)
Οι επαναληψεις του
J εχουν σκοπο μονο να καθυστερησουν το προγραμμα για να αναβοσβηνει με εναν "αισθητο" ρυθμο το μηνυμα. (εαν δεν βαζαμε τις επαναληψεις το μονο που θα βλεπαμε κατα την εκτελεση του προγραμματος θα ηταν το μηνυμα να
τρεμοσβηνει...)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ρυθμος αναβοσβηματος εξαρταται απο: 1) των
αριθμο των επαναληψεων του
J και 2) απο την
ταχυτητα του επεξεργαστη που εκτελει το προγραμμα!
Με τον παραπανω αριθμο επαναληψεων στο δικο μου "απαρχαιμενο" συστημα (CPU Clock: 500MHz, 128 Mb RAM κτλ...) το μηνυμα αναβοσβηνει σχεδον ανα δευτερολεπτο. Σε πιο καινουργια συστηματα ισως να εμφανιζεται υπερβολικα γρηγορα (Αν και μου φαινεται πολυ περιεργο, αφου για τετοιες μικρες διαδικασιες η διαφορα στον χρονο εκτελεσης θα πρεπει να ειναι απειροελαχιστη ακομα και για διαφορα αρκετων ΜHz)
Εξυπνο προγραμμα παρολα αυτα αν και πιστευω πως το λυσαμε καπως "μπακαλικα"...
Γι'αυτο θελω να ρωτησω αν θα μπορουσε να γινει το παρακατω:
ΥΠΟΘΕΣΗ
Μια πιο "σοβαρη" λυση θα μπορουσε να ηταν αν συνδεαμε το προγραμμα με το χρονιστη του υπολογιστη, ωστε αυτο να λειτουργει με βαση την πραγματικη "αισθηση του χρονου" και να βαζαμε χρονικη διαρκεια αναμεσα στις εμφανισεις...
Το συγκεκριμενο βεβαια δεν ξερω αν ειναι δυνατο να πραγματοποιηθει στη ΓλωσσοΜαθεια ή σε καποια αλλη γλωσσα.
Παντως οποιος ξερει κατι παραπανω σε σχεση με το πως χρησιμοποιουμε σωστα το χρονο στον προγραμματισμο (π.χ. πως γινεται να φτιαξουμε ενα ψηφιακο ρολόι) να απαντησει εδω ή να μου στειλει pm plz :?