Καλώς ήρθες!
Για αρχή +1 στο να μπει υποφόρουμ ερωτήσεων

.
Όσο για την άσκηση:
Κάθε άσκηση, κατά την γνώμη μου, είναι περίπλοκη μέχρι να την κατανοήσεις

Η συγκεκριμένη είναι μια άσκηση η οποία πιστεύω ότι είναι επιπέδου πανελληνίων και όχι απαραίτητα 4ο θέμα! Απλώς η εκφώνηση μπορεί να μπερδεύει λίγο παραπάνω τον αναγνώστη αν δεν έχει ξαναδιαβάσει παρόμοιου τύπου εκφώνηση... Ουσιαστικά αν την αναλύσουμε λίγο συνοψίζετε στα παρακάτω :
- Υπάρχει (δεδομένος) ένας πίνακας ΑΛΦΑΒΗΤΟ ο οποίος περιέχει τα κεφαλαία γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου ('Α'-'Ω') και τα ψηφία (0 ... 9), δηλαδή θα έχει συνολικά 34 στοιχεία (η σειρά δεν μας νοιάζει) (οπότε ένας ενδεικτικός τέτοιος πίνακας είναι : {'8', 'Ε', '6', 'Ρ', 'Τ', '4', 'Υ', 'Θ', 'Ι', '9', 'Ο', 'Π', 'Α', 'Σ', '7', '0', 'Δ', 'Φ', 'Γ', 'Η', 'Ξ', 'Κ', 'Λ', '5', 'Ζ', 'Χ', '2', 'Ψ', '3', 'Ω', 'Β', 'Ν', '1', 'Μ'}).
- Υπάρχει άλλος ένας (δεδομένος) πίνακας ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ο οποίος περιέχει επίσης 34 στοιχεία (δεν μας ενδιαφέρει πια είναι αρκεί να είναι χαρακτήρες)
- Το πρόγραμμα θα πρέπει να εμφανίζει <<Δωσε Πρόταση>> και μετά να διαβάζει 80 χαρακτήρες
- Έπειτα θα εμφανίζει <<Κρυπρογραφημένη πρόταση : >> και θα εκτυπώνει τα στοιχεία ενός πίνακα (έστω ΚΡΥΠΤΜΕΝΟΣ) 80 χαρακτήρων που θα έχει υπολογιστεί με το παρακάτω σκεπτικό :
- Για κάθε χαρακτήρα α[ξ] που θα έχει διαβαστεί θα ισχύει ότι ΚΡΥΠΤΜΕΝΟΣ[ξ] <-- ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ[ι] όπου ι είναι ένας θετικός ακέραιος αριθμός τέτοιος ώστε ΑΛΦΑΒΗΤΟ[ι] = α[ξ]
Παράδειγμα :
Αν δοθεί ως είσοδος το
ΘΕΡ8Τ6Υ και οι πίνακες είναι ο ΑΛΦΑΒΗΤΟ όπως ο παραπάνω ενδεικτικός και ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ είναι {'Γ', 'Ο', 'Α', '2', '4', 'Β', 'Μ', 'Ε', ..(άλλα 26 στοιχεία).. }, τότε τα τελικά στοιχεία του πίνακα ΚΡΥΠΤΜΕΝΟΣ θα είναι :
{'
Ε', '
Ο', '
2', '
Γ', '
4', '
Α', '
Μ'} (Από τα οποία καθένα είναι αντιστοιχισμένο με το διαβασμένο του ίδιου χρώματος)
Η αντιστοίχηση έγινε ως εξής : Το 'Θ' είναι το 8ο στοιχείο του ΑΛΦΑΒΗΤΟ άρα αντιστοιχίζεται με το 8ο του ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, το 'Ε' είναι το 2ο στοιχείο του ΑΛΦΑΒΗΤΟ άρα αντιστοιχίζεται με το 2ο του ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, κ.ο.κ.)
Ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο

. Ότι άλλη διευκρίνηση/βοήθεια θέλεις ή αν έχεις κάποια άλλη απορία μην διστάσεις να ρωτήσεις
